Wednesday, September 9, 2009

Lukisan Hati


Image by google.com

Kanvasnya hanya sekeping hati
yang bertahun dicalit warna luka
dalam kembara mencari makna
sebuah kehidupan
dan ribuan kenangan
menjadi warna-warna basah

ditebar dan dipusar berus sabar tawakal
lalu kering di panas mentari uji

Dia dengan sabar setia
melukiskan terus ke kanvas hidupnya
dengan lakaran pedoman
bersama gerak naluri

tangannya menari-nari ke kanan ke kiri
menebar warna-warna kenangan
warna-warna perjalanan panjang
dicalitnya lagi dengan jaluran mimpi
yang masih sudi singgah menghampiri
bersama untaian pelangi

Setelah tertebar ke seluruh kanvas
warna-warna dari segala kenangan
lalu dengan payah dibingkaikan
diberinya judul impian
dan dalam debar dia berbisik:
Inilah lukisan hati
hadiah buatmu yang mengerti...

- Mya Marja -

7 comments:

Ajami Hashim said...

Salaam..

blog anda di-hilite kat sini >> ajamihashim

:-)

the anThropologist said...

"Inilah lukisan hati
hadiah buatmu yang mengerti..."

:D :D :D

omgpetch said...

salam.

em mcm tu la. masih lagi mencari2 sape yg sudi nk bg scholar ni. apa2 pun, terima kasih byk2 for the info. tp kan kak, cemane nk tulis 500words kalau dia betul2 hadkan ke 300words je. haha. mmg kena menyengat dlm tht 300words tu. haha. anyway, thnks ;)

FdausAmad said...

Gua nak ajak lu dtg lepak blog gua.Rilek rilek.

Slumber.

DrSam said...

Salam Hari Lebaran. Maaf zahir batin.

Uncle Lee said...

Hi Nite Garden, just dropped to say hello.
You keep well, have a pleasant week, Lee.

Max J. Potter said...

Hi. Sorry been a while since I last came here. Hope you’re doing good. =)

Btw, you’re invited!

http://scribbledmaxnes.blogspot.com/

Related Posts with Thumbnails